Ανοιχτή πρόσκληση του έργου SHORE με διαθέσιμες επιχορηγήσεις για σχολεία που φτάνουν έως 10.000 €

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο SHORE ξεκίνησε την πρώτη του ανοιχτή πρόσκληση στις 17 Ιανουαρίου 2024 για τη χρηματοδότηση σχολικών έργων σχετικά με τον αλφαβητισμό των μαθητών για τους ωκεανούς και το νερό με επιχορηγήσεις που φτάνουν έως και τα 10.000 € ανά έργο..

SHORE Grants διατίθενται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγκατεστημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε  Horizon Europe Associated Country και βρίσκονται σε μία από τις περιφερειακές περιοχές-στόχους του έργου (Βαλτική Θάλασσα, Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος Θάλασσα, Ρήνος και Δούναβης). Το SHORE Open Call #1 καλωσορίζει προτάσεις για ποικίλα θέματα που στοχεύουν στην αύξηση του αλφαβητισμού των των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους ωκεανούς και τα ύδατα. Το πιο εξαιρετικό σχολικό έργο θα βραβευτεί με το «Ocean Ambassador of the Year» κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για: https://shoreproject.eu/open-calls

Χρονοδιάγραμμα

Μεταξύ 17 Ιανουαρίου και 20 Μαρτίου 2024  στις 17:00 (CET), τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για το έργο τους μέσω της Πλατφόρμας υποβολής SHORE (φιλοξενείται από την F6S). Μετά την περίοδο υποβολής, οι αξιολογήσεις των έργων θα πραγματοποιηθούν από εξωτερικούς αξιολογητές. Τον Ιούνιο του 2024, θα χορηγηθούν επιχορηγήσεις στα επιλεγμένα έργα. Τα έργα, θα διαρκούν έως 6 μήνες (Σεπτέμβριος 2024Φεβρουάριος 2025). Μια δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση SHORE θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

H Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Αποκαταστήστε τον ωκεανό και τα νερά μας» στοχεύει να προστατεύσει και να αποκαταστήσει την υγεία των ωκεανών και των υδάτων μας έως το 2030 μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, της συμμετοχής των πολιτών και των επενδύσεων. Το έργο SHORE είναι αφιερωμένο στην υλοποίηση των στόχων της Mission Ocean και βοηθά στη σύνδεση πολιτών, τοπικών κοινοτήτων και σχολείων μέσω δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και δραστηριοτήτων κατάρτισης. Το έργο προσφέρει επίσης καθοδήγηση σε σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Μπλε Σχολείων που προωθεί τον αλφαβητισμό για τους ωκεανούς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη. Τα σχολεία που είναι διαπιστευμένα μέλη του δικτύου ή που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις ανοιχτές προσκλήσεις SHORE.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *