Ολοκληρώθηκε η Πανελλήνια συνάντηση των πρεσβευτών του Scientix

Με αφορμή την είσοδο νέων Ελλήνων πρεσβευτών στην ομάδα των Scientix Ambassadors, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29/05 μια ημερίδα γνωριμίας, απολογισμού της προηγούμενης περιόδου και προγραμματισμού και οργάνωση των δράσεων για το επόμενο διάστημα του έργου Scientix.

Το Scientix προάγει και υποστηρίζει σε Ευρωπαϊκό επίπεδο τη συνεργασία μεταξύ των εκπαιδευτικών που διδάσκουν τα αντικείμενα STEM (φυσικές επιστήμες, τεχνολογία, μηχανική και μαθηματικά), των ερευνητών στον χώρο της εκπαίδευσης, των ιθυνόντων χάραξης πολιτικών και άλλων επαγγελματιών στην εκπαίδευση των STEM. Η ΕΕΛΛΑΚ , που είναι το Εθνικό Σημείο Επαφής του Scientix 4 και για την περίοδο 2021-2023, οργάνωσε αυτή την συνάντηση, για να συζητηθούν νέες δράσεις υποστήριξης της εκπαίδευσης STEM, προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο του Scientix, σχεδιασμός νέων δράσεων για το επόμενο διάστημα και να ενημερωθούν οι πρεσβευτές για το πλαίσιο του Scientix 4 όπως αυτό έχει περιγραφεί σε συνεργασία με το EUN και το ΥΠΑΙΘ.

Η ημερίδα ξεκίνησε με τον χαιρετισμό της κας Βασιλικής Κωτσικοπούλου, εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και στην συνέχεια παρουσιάστηκαν από την ΕΕΛΛΑΚ οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του έργου Scientix 3 , και ο σχεδιασμός των δράσεων που θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια του Scientix 4.

Έπειτα έγινε μια παρουσίαση των δράσεων της Επιστημονικής επιτροπής Steam από τον συντονιστή της δράσης Δρ, Κωνσταντίνο Καλοβρέκτη και στη συνέχεια, οι παρακάτω πρεσβευτές τoυ Scientix παρουσίασαν δράσεις που έχουν πραγματοποιήσει κατά την διάρκεια του έργου:

Διαβάστε περισσότερα για το έργο Scientix εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *