Europeana Micro-Stories of Implementation  challenge:  Μοιραστείτε  τις εμπειρίες  σας στον Χάρτη Ιστορίας Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Για να γιορτάσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί ενσωματώνουν την πολιτιστική κληρονομιά στη διδασκαλία τους, το European Schoolnet σε συνεργασία με την Europeana ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Europeana Micro-Story of Implementation Challenge».

Αυτή η εκστρατεία, που διαρκεί από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν χρησιμοποιήσει πόρους της Europeana σε τάξεις ή χώρους μη τυπικής εκπαίδευσης να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα αποτελέσματά τους. Είτε πρόκειται για εμβάθυνση στην επιστημονική κληρονομιά του Sir Alexander Fleming μέσω μιας σαγηνευτικής εικόνας είτε για συμμετοχή των μαθητών με μια ανάρτηση ιστολογίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις ιστορίες τους που θα καρφιτσωθούν στο Χάρτη ιστορίας της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στόχος είναι να τονιστεί η ευελιξία των πόρων Europeana, που βρίσκονται τόσο στην πλατφόρμα Europeana όσο και στο ιστολόγιο Teaching with Europeana, και να εμπνεύσει άλλους να εξερευνήσουν αυτό το πλούσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Η πρόκληση θα βραβεύσει όσους συμμετέχοντες υποβάλουν τον μεγαλύτερο αριθμό Micro-Ιστοριών καλής ποιότητας έως τις 30 Απριλίου 2024. Οι πέντε εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν τον μεγαλύτερο αριθμό μικροϊστοριών καλής ποιότητας έως τις 30 Απριλίου 2024 θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο Europeana, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις εγκαταστάσεις του EUN, στο καλοκαίρι 2024, με καλυμμένα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Λάβετε μέρος στην πρόκληση και έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε υποβάλλοντας τις συμμετοχές σας! Μάθετε περισσότερα για την πρόκληση εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *