Τα αποτελέσματα της εκστρατείας STEM Discovery Campaign 2024

Όλα τα καλά τελειώνουν και το 2024 STEM Discovery Campaign δεν αποτελεί εξαίρεση. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε, καθώς τα φετινά αποτελέσματα είναι αφορμή για γιορτή!

Από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024 και με τη βοήθεια του έργου Life Terra, η πρωτοβουλία σημείωσε άνευ προηγουμένου αύξηση στις δραστηριότητες, υπογραμμίζοντας την παγκόσμια δέσμευση για την προώθηση της εκπαίδευσης STEM.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: ένα ρεκόρ με  4.600 δραστηριότητες να έχουν οργανωθεί, και να  εμπλέκονται 100.000 εκπαιδευτικοί  και περισσότεροι από 500.000 μαθητές. Συνολικά, πάνω 700.000 άτομα έχουν λάβει ενεργά μέρος στην εκστρατεία! 

Ναι, τα στοιχεία είναι σημαντικά, αλλά αυτό είναι το νόημα πίσω από αυτά έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς: Αυτό το σημαντικά αυξανόμενο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση STEM δείχνει τον αυξανόμενο ενθουσιασμό της κοινότητάς μας και σημαίνει ότι πλησιάζουμε πιο κοντά στον κοινό μας στόχο να διαδώσουμε το STEM για να διαμορφώσουμε τις μελλοντικές γενιές. Αυτό είναι που λέμε επιτυχία!

Α, και πρέπει να μιλήσουμε για το Βραβεία Scientix. Γνωρίζουμε ότι τα έχετε αγαπήσει και θέλετε να μάθετε τα αποτελέσματα όσο θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Αλλά μας αρέσει επίσης να σας εκπλήσσουμε, γι’ αυτό θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα Στο μεταξύ, μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω νέα!

Δεν θα μπορούσαμε να κλείσουμε τη φετινή έκδοση του SDC χωρίς να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους που έκαναν δυνατό αυτό το απίστευτο επίτευγμα. Λόγω της αφοσίωσης και του πάθους σας αυτό το έργο συνεχίζει να αυξάνεται κάθε χρόνο. Και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε από τις προσπάθειες και την έμπνευσή σας.

Μαζί κάνουμε τη διαφορά.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Νέο MOOC “Nature-Based Climate Shelters in Schools- Empowering Teachers for Sustainable Education”

Το MOOC «Κλιματικά καταφύγια με βάση τη φύση στα σχολεία: Ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών για βιώσιμη εκπαίδευση», ξεκινάει  την 1η Απριλίου 2024, και έχει σαν στόχο να προετοιμάσει τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν μια παρέμβαση με βάση τη φύση για το κλιματικό καταφύγιο στο σχολείο τους χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση design-thinking.

Το έργο COOLSCHOOLS παρουσιάζει ένα νέο διαδικτυακό μάθημα σχεδιασμένο για όλους τους εκπαιδευτικούς που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν μαθησιακές εμπειρίες για τις τάξεις τους, ενώ παράλληλα εξετάζει τους ρόλους των σχολείων στην προετοιμασία των μαθητών τους για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Το μάθημα χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες, οι οποίες παρουσιάζουν τις έννοιες των παρεμβάσεων κλιματικών καταφυγίων με βάση τη φύση και Λύσεις αστικής φύσης(NBS) μέσα από το πρίσμα της σχεδιαστικής σκέψης. Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν, θα πειραματιστούν και θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις για τις τάξεις τους, καθώς και να δημιουργήσουν Σχέδια Δράσης και να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες αξιολόγησης από ομοτίμους.Η φόρμα εγγραφής για το μάθημα MOOC “Nature-Based Climate Shelters in Schools: Empowering Teachers for Sustainable Education” είναι διαθέσιμη στο  https://bit.ly/coolschools-mooc

Κάλεσμα για νέους Πρεσβευτές του Scientix

Το έργο Scientix αναζητά δυναμικούς, και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν στο Scientix Ambassadors Teacher’s Panel, το οποίο αποτελείται ήδη από περισσότερους απο 1300 Πρεσβευτές Scientix που επιλέχθηκαν από το προηγούμενο κύκλο του Scientix. Οι Πρεσβευτές του Scientix είναι εκπαιδευτικοί από όλο στον κόσμο, πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη διάδοση του Scientix και την ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων φορέων εκπαίδευσης STEM.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Οι Πρεσβευτές του Scientix βοηθούν στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων του Scientix σε εθνικό επίπεδο και διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της καινοτομίας στην εκπαίδευση STEM στις χώρες τους. Το έργο τους είναι απαραίτητο για την επέκταση και την εδραίωση μιας κοινότητας της οποίας οι βασικές αξίες βασίζονται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στην τάξη, ειδικά στον τομέα του STEM, και στη διασφάλιση ότι οι μαθητές είναι εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες. Το Scientix έχει ήδη 1200 ενεργούς πρεσβευτές και σκοπεύει να επεκταθεί με επιπλέον εκπαιδευτικούς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι Πρεσβευτές του Scientix ενεργούν σε εθελοντική βάση και οι προϋποθέσεις για να γίνουν Πρεσβευτές είναι:

  1. Συμπλήρωση της φόρμας αίτησης
  2. Επιτυχής ολοκλήρωση ενός MOOC του Scientix από τα παρακάτω:

3. Να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια STEM activity στον χάρτη της STEM Discovery Campaign 2024.

4. Έγκριση από τα Υπουργεία Παιδείας των αντίστοιχων χωρών (Οι αιτούντες δεν απαιτείται να κάνουν τίποτα για αυτό το βήμα. European Schoolnet υπεύθυνο για αυτό το βήμα και απευθείας επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας).

5. Επιτυχής ολοκλήρωση 6ου διαδικτυακού μαθήματος Scientix Ambassadors Training Course (SATC). Η πρόσκληση για ένταξη στο SATC θα είναι δυνατή μόνο εάν τα σημεία 1, 2, 3 και 4 έχουν συμπληρωθεί. Το μάθημα θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο του 2024. Η ημερομηνία έναρξης θα κοινοποιηθεί αργότερα στους επιτυχόντες.

Προθεσμία υποβολής αίτησης

30 Απριλίου 2024 (23:59 CET)

(Σημείωση: Οι τρέχοντες πρεσβευτές Scientix δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση)

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Ξεκίνησε η Scientix STEM Discovery Campaign 2024

Η φετινή Scientix STEM Discovery Campaign είναι μια κοινή διεθνής πρωτοβουλία που συνδιοργανώνεται με το έργο  Life Terra. Η πρωτοβουλία προσκαλεί εκπαιδευτικούς, έργα, οργανισμούς, βιβλιοθήκες, σχολεία, πανεπιστήμια, συλλόγους νέων και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ευρώπη και πέραν αυτής να γιορτάσουν τη σταδιοδρομία και τις σπουδές στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής και των Μαθηματικών (STEM). Η εκστρατεία διαρκεί από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 30 Απριλίου 2024, με κορύφωση  των δραστηριοτήτων από τις 24 έως τις 30 Απριλίου.

Μια δράση ή δραστηριότητα μπορεί να λάβει πολλές μορφές: οργάνωση ή παρακολούθηση μιας εκδήλωσης. την εφαρμογή ενός σεναρίου μάθησης· να παρακολουθήσετε ή να οργανώσετε ένα εργαστήριο, φεστιβάλ ή διαδικτυακό σεμινάριο ή να προσκαλέσετε ομιλητές στην τάξη σας. οργανώνοντας μια δραστηριότητα που μοιάζει με έργο και συζητώντας τα αποτελέσματα με τους μαθητές/συμμετέχοντες αυτών των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Όλες οι συμμετοχές που υποβάλλονται στον χάρτη καμπάνιας STEM Discovery  είναι επιλέξιμες για ένα ή περισσότερα Βραβεία Scientix.

Διαβάστε περισσότερα για την φετινή  Scientix STEM Discovery Campaign και τους τρόπους συμμετοχής  εδώ

Ανοιχτή πρόσκληση του έργου SHORE με διαθέσιμες επιχορηγήσεις για σχολεία που φτάνουν έως 10.000 €

Το χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο SHORE ξεκίνησε την πρώτη του ανοιχτή πρόσκληση στις 17 Ιανουαρίου 2024 για τη χρηματοδότηση σχολικών έργων σχετικά με τον αλφαβητισμό των μαθητών για τους ωκεανούς και το νερό με επιχορηγήσεις που φτάνουν έως και τα 10.000 € ανά έργο..

SHORE Grants διατίθενται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι εγκατεστημένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε  Horizon Europe Associated Country και βρίσκονται σε μία από τις περιφερειακές περιοχές-στόχους του έργου (Βαλτική Θάλασσα, Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος Θάλασσα, Ρήνος και Δούναβης). Το SHORE Open Call #1 καλωσορίζει προτάσεις για ποικίλα θέματα που στοχεύουν στην αύξηση του αλφαβητισμού των των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τους ωκεανούς και τα ύδατα. Το πιο εξαιρετικό σχολικό έργο θα βραβευτεί με το «Ocean Ambassador of the Year» κατά τη διάρκεια ενός δημόσιου διαγωνισμού.

Περισσότερες πληροφορίες για: https://shoreproject.eu/open-calls

Χρονοδιάγραμμα

Μεταξύ 17 Ιανουαρίου και 20 Μαρτίου 2024  στις 17:00 (CET), τα σχολεία μπορούν να υποβάλουν την αίτηση για το έργο τους μέσω της Πλατφόρμας υποβολής SHORE (φιλοξενείται από την F6S). Μετά την περίοδο υποβολής, οι αξιολογήσεις των έργων θα πραγματοποιηθούν από εξωτερικούς αξιολογητές. Τον Ιούνιο του 2024, θα χορηγηθούν επιχορηγήσεις στα επιλεγμένα έργα. Τα έργα, θα διαρκούν έως 6 μήνες (Σεπτέμβριος 2024Φεβρουάριος 2025). Μια δεύτερη ανοιχτή πρόσκληση SHORE θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

H Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Αποκαταστήστε τον ωκεανό και τα νερά μας» στοχεύει να προστατεύσει και να αποκαταστήσει την υγεία των ωκεανών και των υδάτων μας έως το 2030 μέσω της έρευνας και της καινοτομίας, της συμμετοχής των πολιτών και των επενδύσεων. Το έργο SHORE είναι αφιερωμένο στην υλοποίηση των στόχων της Mission Ocean και βοηθά στη σύνδεση πολιτών, τοπικών κοινοτήτων και σχολείων μέσω δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης και δραστηριοτήτων κατάρτισης. Το έργο προσφέρει επίσης καθοδήγηση σε σχολεία που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Μπλε Σχολείων που προωθεί τον αλφαβητισμό για τους ωκεανούς και την περιβαλλοντική εκπαίδευση στα σχολεία σε όλη την Ευρώπη. Τα σχολεία που είναι διαπιστευμένα μέλη του δικτύου ή που επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτό μπορούν να υποβάλουν αίτηση στις ανοιχτές προσκλήσεις SHORE.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Europeana Micro-Stories of Implementation  challenge:  Μοιραστείτε  τις εμπειρίες  σας στον Χάρτη Ιστορίας Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς!

Για να γιορτάσει τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι εκπαιδευτικοί ενσωματώνουν την πολιτιστική κληρονομιά στη διδασκαλία τους, το European Schoolnet σε συνεργασία με την Europeana ξεκίνησε την πρωτοβουλία «Europeana Micro-Story of Implementation Challenge».

Αυτή η εκστρατεία, που διαρκεί από τον Δεκέμβριο του 2023 έως τον Απρίλιο του 2024, προσκαλεί τους εκπαιδευτικούς που έχουν χρησιμοποιήσει πόρους της Europeana σε τάξεις ή χώρους μη τυπικής εκπαίδευσης να μοιραστούν τις εμπειρίες και τα αποτελέσματά τους. Είτε πρόκειται για εμβάθυνση στην επιστημονική κληρονομιά του Sir Alexander Fleming μέσω μιας σαγηνευτικής εικόνας είτε για συμμετοχή των μαθητών με μια ανάρτηση ιστολογίου για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, οι εκπαιδευτικοί ενθαρρύνονται να υποβάλουν τις ιστορίες τους που θα καρφιτσωθούν στο Χάρτη ιστορίας της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς. Στόχος είναι να τονιστεί η ευελιξία των πόρων Europeana, που βρίσκονται τόσο στην πλατφόρμα Europeana όσο και στο ιστολόγιο Teaching with Europeana, και να εμπνεύσει άλλους να εξερευνήσουν αυτό το πλούσιο πολιτιστικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Η πρόκληση θα βραβεύσει όσους συμμετέχοντες υποβάλουν τον μεγαλύτερο αριθμό Micro-Ιστοριών καλής ποιότητας έως τις 30 Απριλίου 2024. Οι πέντε εκπαιδευτικοί που θα υποβάλουν τον μεγαλύτερο αριθμό μικροϊστοριών καλής ποιότητας έως τις 30 Απριλίου 2024 θα προσκληθούν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο Europeana, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στις εγκαταστάσεις του EUN, στο καλοκαίρι 2024, με καλυμμένα έξοδα μετακίνησης και διαμονής. Λάβετε μέρος στην πρόκληση και έχετε την ευκαιρία να κερδίσετε υποβάλλοντας τις συμμετοχές σας! Μάθετε περισσότερα για την πρόκληση εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

SENSE: Ο νέος Ευρωπαϊκός Χάρτης Πορείας για την Εκπαίδευση STEAM – Μια Σύνοψη Πολιτικής

Αυτή η σύνοψη πολιτικής χρησιμεύει ως ένας περιεκτικός οδηγός που παρέχει γνώσεις και συστάσεις βασισμένες σε τεκμήρια για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους ενδιαφερόμενους φορείς και τους εκπαιδευτικούς. Στόχος του είναι να προωθήσει την ενοποίηση της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών (STEAM) σε εκπαιδευτικές πολιτικές και πρακτικές και για την προώθηση της καινοτομίας και της συνεργασίας σε όλο το μαθησιακό οικοσύστημα.

Αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες των πολιτιστικών και καλλιτεχνικών ιδρυμάτων ως άτυπων χώρων μάθησης, η σύντομη έκθεση υπογραμμίζει τον ρόλο τους στην προώθηση της σύγκλισης της επιστήμης και των τεχνών. Οι ακαδημαϊκοί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και την έρευνα ενθαρρύνονται να ενσωματώσουν τις μεθοδολογίες έρευνας και έρευνας STEAM στα προγράμματά τους. Οι πολιτικοί και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων αποτελούν βασικό κοινό, που οδηγεί την ενσωμάτωση του STEAM σε όλο το μαθησιακό συνεχές. Τέλος, εμπλέκεται και το  ευρύ κοινό δεσμεύεται καθώς μια πολιτική θα πρέπει να επιδιώκει να καλλιεργήσει έναν επιστημονικά εγγράμματο πολίτη και να προωθήσει μια κοινωνία που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις μέσω πρακτικών δια βίου μάθησης.

Η δομή του εγγράφου έχει ως εξής: Περιγράφει τα βασικά ευρήματα και συστάσεις που παρουσιάζονται στην πρώτη σύνοψη πολιτικής SENSE, διερευνώντας τη μεταμορφωτική δύναμη της εκπαίδευσης STEAM. Το εύρος και το προβλεπόμενο αναγνωστικό κοινό παρουσιάζονται λεπτομερώς, ακολουθούμενα από μια επισκόπηση της δομής του. Η ενότητα 2 εισάγει το επίκεντρο του εγγράφου, θέτοντας το υπόβαθρο για μια εις βάθος εξερεύνηση του μετασχηματιστικού δυναμικού του STEAM. Η ενότητα 3 παρουσιάζει συστάσεις πολιτικής σε τέσσερις τομείς. Το Θέμα 1 αφορά τις ελλείψεις δεξιοτήτων και την προώθηση της σταδιοδρομίας STEM, ενώ το Θέμα 2 δίνει έμφαση στην ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη μέσω του STEAM. Το Θέμα 3 διερευνά τη χρήση του STEAM σε τομείς πολιτικής με μέλλον, όπως η Πράσινη Συμφωνία, η υγεία και η ψηφιοποίηση. Το Θέμα 4 υπογραμμίζει τον ρόλο του STEAM στην προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας σε όλο το μαθησιακό συνεχές, αναπτύσσοντας προσαρμόσιμα και προνοητικά άτομα.

Αυτή η σύνοψη πολιτικής παρέχει χρήσιμες πληροφορίες και συστάσεις για να βοηθήσει στην προώθηση της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης STEAM σε ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων και σφαιρών επιρροής.

Διαβάστε την πλήρη έκδοση της σύνοψης πολιτικής εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Το MOOC “STEM out of the Box” του Scientix επανέρχεται και είναι ανοιχτό για εγγραφές!

Το Scientix επαναφέρει για εγγραφές το διαδικτυακό μάθημα,“STEM out of the Box” εμπνευσμένο από την Καμπάνια STEM Discovery “STEM for All” του 2022. , βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς της Προσχολικής Ηλικίας και τους δασκάλους της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να βελτιώσουν τα μαθήματά τους με θέματα STEM.

Το STEM Out of the Box MOOC θα βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να μάθουν πώς να ενσωματώνουν το STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) στα μη-STEM μαθήματά τους (Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Τέχνες, Λογοτεχνία και Διοίκηση) και θα βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν βαθιά επιστημονικά, μαθηματικά και μαθηματικά. ικανότητες επίλυσης προβλημάτων.

Κατανοώντας την αξία των δεξιοτήτων STEM και ανακαλύπτοντας πώς να τις φέρουν σε άλλα μαθήματα, οι εκπαιδευτικοί  θα διερευνήσουν πώς να καλλιεργήσουν τις δεξιότητες σκέψης STEM στις τάξεις τους. Οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν πρακτικές δραστηριότητες και ιδέες στην τάξη STEM, που έχουν τις ρίζες τους σε προβλήματα του πραγματικού κόσμου. Το μάθημα θα σας καθοδηγήσει μέσα από υποδειγματικά σχέδια μαθημάτων STEM που δημιουργήθηκαν και δοκιμάστηκαν από άλλους δασκάλους, πόρους και προκλήσεις για να αυξήσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των μαθητών που απαιτούνται για το μέλλον.

Οι μαθησιακοί στόχοι θα είναι:

  • Να κατανοήσετε την αξία του STEM στην τάξη, ανεξάρτητα από την ηλικία των μαθητών ή το αντικείμενο.
  • Να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη κατανόηση των δεξιοτήτων STEM που απαιτούνται για μελλοντικές σταδιοδρομίες.
  • Να εξερευνήσετε πώς να διδάξετε το STEM στην Πρώιμη παιδική ηλικία, στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο σε μαθήματα μη STEM.
  • Να μάθετε για τη διδασκαλία του STEM χρησιμοποιώντας προκλήσεις της πραγματικής ζωής και παιδαγωγικές αρχές της μάθησης με βάση το πρόβλημα, της σκέψης ανώτερης τάξης και της συνεργατικής μάθησης.

Για εγγραφές στο #STEMOutoftheBox MOOC Rerun δείτε το  https://bit.ly/non-stem-mooc-2024

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Έκθεση για τις προκλήσεις και τις λύσεις των εκπαιδευτικών στην εκπαίδευση των μεταναστών στην Ευρώπη

Μια νέα έκθεση του Scientix STE(A)M Partnership «“Education Resilience in Europe”» ρίχνει φως στις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι όταν διδάσκουν μετανάστες μαθητές στην Ευρώπη.

Η δημοσίευση, που βασίζεται σε μια μελέτη μικτής μεθόδου που περιλαμβάνει έρευνες και συνεντεύξεις με δασκάλους από 41 χώρες, προσφέρει πρακτικούς πόρους και συστάσεις για τη βελτίωση της ένταξης και των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μεταναστών μαθητών.

Η τελική έκθεση, με τίτλο «Διδάσκοντας μετανάστες μαθητές: προκλήσεις, ανάγκες και διαθέσιμες λύσεις» , είναι διαθέσιμη για λήψη εδώ . Είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς έργου που στοχεύει να εντοπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις στην τάξη, να βρει τρόπους να τις ξεπεράσει και να προσφέρει λύσεις και πόρους στους δασκάλους που μπορούν να τους βοηθήσουν στη διδακτική τους πρακτική.

Το έργο ξεκίνησε από το Cisco Foundation, το European Schoolnet και το Scientix, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης STE(A)M ως εργαλείο για την κοινωνική ένταξη και την ανθεκτικότητα των μεταναστών μαθητών στην Ευρώπη. Το έργο περιελάμβανε τρεις ημιδομημένες ομαδικές συνεντεύξεις και μια διαδικτυακή έρευνα με 836 εκπαιδευτικούς από διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα και μαθήματα. Η έρευνα συγκέντρωσε δεδομένα σχετικά με το υπόβαθρο, τις εμπειρίες, τις στάσεις, τις ανάγκες και τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την εκπαίδευση των μεταναστών. Οι συνεντεύξεις παρείχαν πιο εμπεριστατωμένες γνώσεις για τις απόψεις και τις εμπειρίες των δασκάλων.

Η έρευνα παρουσιάζει τα ευρήματα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των δεδομένων, καθώς και βιβλιογραφική ανασκόπηση που παρέχει το θεωρητικό πλαίσιο για το έργο. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης ένα σύνολο τοπικών πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν πιλοτικά από τους εταίρους του έργου ως απάντηση στις ανάγκες που εντοπίστηκαν από την έρευνα. Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν εργαστήρια, διαδικτυακά σεμινάρια, διαδικτυακά μαθήματα, προγράμματα καθοδήγησης και εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους και μετανάστες φοιτητές.

Η τελική έκθεση ολοκληρώνεται με ένα σύνολο συστάσεων για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους διευθυντές σχολείων, τους δασκάλους και τους ερευνητές σχετικά με το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα και τη συνεκπαίδευση της εκπαίδευσης των μεταναστών στην Ευρώπη. Τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές, παραδείγματα και πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την πρακτική τους διδασκαλίας και να υποστηρίξουν τους μετανάστες μαθητές τους.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη έκθεση και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις και τις λύσεις για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ευρώπη, κάντε κλικ εδώ .

Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα Education Resilience in Europe στην πλατφόρμα Scientix για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Συμπεριληπτική εκπαίδευση για μαθητές από όλα τα υπόβαθρα: Νέα σειρά βίντεο από την πρωτοβουλία Education Resilience in Europe

Σε μια ταχέως μεταβαλλόμενη Ευρώπη που χαρακτηρίζεται από αυξημένη κινητικότητα και ποικιλομορφία, η πρωτοβουλία Education Resilience in Europe, που χρηματοδοτείται από τη Cisco και υποστηρίζεται από το Scientix, έχει ξεκινήσει μια σειρά βίντεο για να παρέχει στους δασκάλους εργαλεία που βοηθούν στην ενσωμάτωση μαθητών από διαφορετικά κοινωνικά, οικονομικά και γεωγραφικά υπόβαθρα. .

Το πρώτο επεισόδιο, που κυκλοφορεί ήδη στο κανάλι European Schoolnet και τιτλοφορείται ” Ψηφιακά Εργαλεία στην Εκπαίδευση “, εισάγει τρία έργα με στόχο την ένταξη μεταναστών μαθητών στον εκπαιδευτικό ιστό της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, το επεισόδιο παρέχει μια εις βάθος ματιά στο πώς τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να καταρρίψουν τα γλωσσικά εμπόδια και να ενισχύσουν την ενσωμάτωση μαθητών από διαφορετικά υπόβαθρα. Τα μελλοντικά επεισόδια θα εμβαθύνουν σε κρίσιμα θέματα όπως η κατάρτιση εκπαιδευτικών, τα έτοιμα μαθήματα, η ολοκληρωμένη μάθηση και η συνεργατική διδασκαλία, όλα με στόχο τη βελτίωση της εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους μετανάστες μαθητές και την προώθηση της συμπεριληπτικότητας.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα βίντεο που κυκλοφορούν εβδομαδιαία, το καθένα προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες και πρακτικές λύσεις για εκπαιδευτικούς σε όλη την Ευρώπη. Ας εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε ότι κάθε μαθητής θα ευδοκιμήσει στην ποικιλόμορφη ταπετσαρία της ευρωπαϊκής εκπαίδευσης!

Δείτε το πρώτο επεισόδιο εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την πρωτοβουλία Education Resilience in Europe, επισκεφθείτε τη σελίδα της στην πλατφόρμα Scientix .

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu