Κάλεσμα για νέους Πρεσβευτές του Scientix

Το έργο Scientix αναζητά δυναμικούς, και δημιουργικούς εκπαιδευτικούς για να συμμετάσχουν στο Scientix Ambassadors Teacher’s Panel, το οποίο αποτελείται ήδη από περισσότερους απο 1300 Πρεσβευτές Scientix που επιλέχθηκαν από το προηγούμενο κύκλο του Scientix. Οι Πρεσβευτές του Scientix είναι εκπαιδευτικοί από όλο στον κόσμο, πρόθυμοι να υποστηρίξουν τη διάδοση του Scientix και την ανταλλαγή πρακτικών και γνώσεων μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων φορέων εκπαίδευσης STEM.

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ

Οι Πρεσβευτές του Scientix βοηθούν στην κοινοποίηση των δραστηριοτήτων του Scientix σε εθνικό επίπεδο και διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην υποστήριξη της καινοτομίας στην εκπαίδευση STEM στις χώρες τους. Το έργο τους είναι απαραίτητο για την επέκταση και την εδραίωση μιας κοινότητας της οποίας οι βασικές αξίες βασίζονται στην ανταλλαγή καλών πρακτικών στην τάξη, ειδικά στον τομέα του STEM, και στη διασφάλιση ότι οι μαθητές είναι εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες. Το Scientix έχει ήδη 1200 ενεργούς πρεσβευτές και σκοπεύει να επεκταθεί με επιπλέον εκπαιδευτικούς.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Οι Πρεσβευτές του Scientix ενεργούν σε εθελοντική βάση και οι προϋποθέσεις για να γίνουν Πρεσβευτές είναι:

  1. Συμπλήρωση της φόρμας αίτησης
  2. Επιτυχής ολοκλήρωση ενός MOOC του Scientix από τα παρακάτω:

3. Να πραγματοποιήσουν τουλάχιστον μια STEM activity στον χάρτη της STEM Discovery Campaign 2024.

4. Έγκριση από τα Υπουργεία Παιδείας των αντίστοιχων χωρών (Οι αιτούντες δεν απαιτείται να κάνουν τίποτα για αυτό το βήμα. European Schoolnet υπεύθυνο για αυτό το βήμα και απευθείας επαφή με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας).

5. Επιτυχής ολοκλήρωση 6ου διαδικτυακού μαθήματος Scientix Ambassadors Training Course (SATC). Η πρόσκληση για ένταξη στο SATC θα είναι δυνατή μόνο εάν τα σημεία 1, 2, 3 και 4 έχουν συμπληρωθεί. Το μάθημα θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες τον Ιούλιο του 2024. Η ημερομηνία έναρξης θα κοινοποιηθεί αργότερα στους επιτυχόντες.

Προθεσμία υποβολής αίτησης

30 Απριλίου 2024 (23:59 CET)

(Σημείωση: Οι τρέχοντες πρεσβευτές Scientix δεν χρειάζεται να υποβάλουν ξανά αίτηση)

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *