Europeana Education Competition 2023

Σε συνεργασία με την 2023 STEM Discovery Campaign ο Διαγωνισμός Europeana Education Competition 2023 στοχεύει να τονίσει τη σημασία της ενσωμάτωσης καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες, χρησιμοποιώντας την ψηφιακή κληρονομιά των τεχνών και της επιστήμης.

Ο διαγωνισμός προσκαλεί εκπαιδευτικούς στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση, την Επαγγελματική Εκπαίδευση και την ειδική αγωγή οποιουδήποτε αντικειμένου, μουσειοπαιδαγωγούς και άλλους επαγγελματίες (όπως βιβλιοθηκονόμους, επιμελητές και άλλους μη τυπικούς εκπαιδευτικούς) να βρουν καινοτόμους τρόπους χρήσης της ψηφιακής κληρονομιάς της Europeana στις εκπαιδευτικές τους δραστηριότητες και να μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους για αυτήν.

Οι Συλλογές της Europeana είναι μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων που μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για διαδικτυακές δραστηριότητες. Μέσω του https://historiana.eu/ ή του Transcribathon μπορείτε να ενεργοποιήσετε οποιαδήποτε εκπαιδευτική δραστηριότητα με αυτά τα διαδικτυακά εργαλεία. Στο ιστολόγιο Teaching with Europeana, μπορείτε να βρείτε μερικά σενάρια μάθησης και ιστορίες υλοποίησης που έχουν οργανωθεί εν μέρει ή πλήρως εικονικά.

Διαβάστε περισσότερα για τον διαγωνισμό Europeana εδώ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *