Δύο STEAM διαγωνισμοί για μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και πολίτες

  1. Διεθνής διαγωνισμός Τέχνης και Επιστήμης

Η Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία REINFORCE διοργανώνει έναν διαγωνισμό Τέχνης-Επιστήμης για μαθητές 4-12 και 12-18 ετών!

Περι τίνος πρόκειται;

Οι συμμετέχοντες μαθητές καλούνται να υποβάλουν έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2022 ένα έργο τέχνης το οποίο θα εστιάζει σε θέματα θεμελιώδους Φυσικής όπως το Διάστημα, ο Χώρος, ο Χρόνος, η Φύση και η δομή του Σύμπαντος. Το έργο τέχνης που θα κερδίσει το διαγωνισμό θα παρουσιαστεί κατά τη βραδιά του Ερευνητή 2022 στο Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Βαρύτητας (EGO-Virgo).

Όλοι οι συμμετέχοντες που έχουν προκριθεί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία εικονική περιήγηση του παρατηρητηρίου Βαρυτικών κυμάτων Virgo ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση. Μάθετε περισσότερα για το διαγωνισμό εδώ:  

https://www.reinforceeu.eu/platformforartisticintervention/internationalyouthartsciencecontest

  1. Ο διαγωνισμός Επιστήμης του Πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φυσικών (EPS Citizen Science Competition 2022

Υποστηρίξτε ερευνητές στο χώρο της Φυσικής Υψηλών Ενεργειών και της Αστρονομίας Βαρυτικών Κυμάτων να βελτιστοποιήσουν τους ανιχνευτές τους για να κάνουν σημαντικές νέες ανακαλύψεις και να έχετε την ευκαιρία να επιλεγείτε για ένα ταξίδι στο CERN ή το EGOVirgo με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Ο διαγωνισμός αναφέρεται σε ενήλικες πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο διαγωνισμός θα ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι συμμετέχοντες που θα προκριθούν θα ανακοινωθούν στις αρχές του Οκτωβρίου και οι νικητές που θα κερδίσουν το έπαθλο του ταξιδίου θα ανακοινωθούν στα μέσα Οκτωβρίου. Μπορείτε να βρείτε τις λεπτομέρειες και τους κανόνες του διαγωνισμού εδώ: http://reinforce.ea.gr/epscitizensciencecompetition/.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *