Οργάνωση συστήματος απεικόνισης και σχεδιασμού μορφών με χρήση λογισμικών ανοιχτού κώδικα

Dimitrios Kotsifakos 

Christos Douligeris

 

Οργάνωση συστήματος απεικόνισης και σχεδιασμού μορφών με χρήση λογισμικών ανοιχτού κώδικα για το 4ο έτος Μαθητείας

Το έργο “Designstem: integrated design + STEM education”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Erasmus+, έχει ως αντικείμενο την έρευνα και ανάπτυξη υλικού για τη διδασκαλία
μαθημάτων στην τεχνολογική και τη δια βίου εκπαίδευση με βάση τη μεθοδολογία STEM (Science, Technology Mathematics and Engineering). Στο πλαίσιο του εν λόγω έργου συνδυάζονται σύγχρονες παιδαγωγικές μέθοδοι με εφαρμογές οι οποίες συμπεριλαμβάνουν παίγνια, κινούμενα σχέδια, και πολυμεσικό υλικό. Τελικός στόχος του έργου είναι να παραχθούν ηλεκτρονικά εργαλεία σχεδίασης (e – tools) και σενάρια μάθησης τα οποία θα αξιοποιηθούν από γραφίστες και εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Ευρώπης με κατευθύνσεις που αφορούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (ΕΕΚ) και όχι μόνο. Το συγκεκριμένο άρθρο αποπειράται μέσα από ένα προτεινόμενο διδακτικό σενάριο STEM για την Μαθητεία να καταγράψει τις μεθοδολογικές προσεγγίσεις και τα διδακτικά πρότυπα τα οποία προτάθηκαν και αξιοποιούνται στο Designstem. Το προτεινόμενο διδακτικό σενάριο απευθύνεται στους απόφοιτους της Ηλεκτρονικής και πιο συγκεκριμένα σε όσους εργαστούν ως Τεχνικοί Ψηφιακής Επεξεργασίας Ήχου και Εικόνας. Το σενάριο αφορά την οργάνωση ενός συστήματος απεικόνισης, και σχεδιασμού μορφών το οποίο έχει ως βασική πηγή τους άνω και υπεράνω αρμονικούς. Η πρότασή μας αξιοποιεί και προτείνει κυρίως λογισμικά ανοιχτού κώδικα.

Μία σκέψη στο“Οργάνωση συστήματος απεικόνισης και σχεδιασμού μορφών με χρήση λογισμικών ανοιχτού κώδικα

  1. κύριοι, παρακαλώ ενημερώστε την διαδικτυακή αναφορά στο όνομα μου. Τοποθετήστε υπερσύνδεσμο για http://www.kotsifakos.mysch.gr/.
    Επίσης θα ήθελα να ξέρω αν υπάρχει κάπου η έκδοση πρακτικών. Ευχαριστώ. Παρακαλώ επιβεβαιώστε την παραλαβή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *