Μια νέα έκθεση του Scientix STE(A)M Partnership «“Education Resilience in Europe”» ρίχνει φως στις δυσκολίες και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι όταν διδάσκουν μετανάστες μαθητές στην Ευρώπη.
Η δημοσίευση, που βασίζεται σε μια μελέτη μικτής μεθόδου που περιλαμβάνει έρευνες και συνεντεύξεις με δασκάλους από 41 χώρες, προσφέρει πρακτικούς πόρους και συστάσεις για τη βελτίωση της ένταξης και των μαθησιακών αποτελεσμάτων των μεταναστών μαθητών.
Η τελική έκθεση, με τίτλο «Διδάσκοντας μετανάστες μαθητές: προκλήσεις, ανάγκες και διαθέσιμες λύσεις» , είναι διαθέσιμη για λήψη εδώ . Είναι το αποτέλεσμα ενός διετούς έργου που στοχεύει να εντοπίσει τις τρέχουσες προκλήσεις στην τάξη, να βρει τρόπους να τις ξεπεράσει και να προσφέρει λύσεις και πόρους στους δασκάλους που μπορούν να τους βοηθήσουν στη διδακτική τους πρακτική.
Το έργο ξεκίνησε από το Cisco Foundation, το European Schoolnet και το Scientix, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης STE(A)M ως εργαλείο για την κοινωνική ένταξη και την ανθεκτικότητα των μεταναστών μαθητών στην Ευρώπη. Το έργο περιελάμβανε τρεις ημιδομημένες ομαδικές συνεντεύξεις και μια διαδικτυακή έρευνα με 836 εκπαιδευτικούς από διαφορετικά εκπαιδευτικά επίπεδα και μαθήματα. Η έρευνα συγκέντρωσε δεδομένα σχετικά με το υπόβαθρο, τις εμπειρίες, τις στάσεις, τις ανάγκες και τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών σχετικά με την εκπαίδευση των μεταναστών. Οι συνεντεύξεις παρείχαν πιο εμπεριστατωμένες γνώσεις για τις απόψεις και τις εμπειρίες των δασκάλων.
Η έρευνα παρουσιάζει τα ευρήματα της ποσοτικής και ποιοτικής ανάλυσης των δεδομένων, καθώς και βιβλιογραφική ανασκόπηση που παρέχει το θεωρητικό πλαίσιο για το έργο. Η έκθεση παρουσιάζει επίσης ένα σύνολο τοπικών πρωτοβουλιών που αναπτύχθηκαν και εφαρμόστηκαν πιλοτικά από τους εταίρους του έργου ως απάντηση στις ανάγκες που εντοπίστηκαν από την έρευνα. Αυτές οι πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν εργαστήρια, διαδικτυακά σεμινάρια, διαδικτυακά μαθήματα, προγράμματα καθοδήγησης και εκπαιδευτικό υλικό για δασκάλους και μετανάστες φοιτητές.
Η τελική έκθεση ολοκληρώνεται με ένα σύνολο συστάσεων για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, τους διευθυντές σχολείων, τους δασκάλους και τους ερευνητές σχετικά με το πώς να βελτιώσουν την ποιότητα και τη συνεκπαίδευση της εκπαίδευσης των μεταναστών στην Ευρώπη. Τους παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, συμβουλές, παραδείγματα και πόρους που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν την πρακτική τους διδασκαλίας και να υποστηρίξουν τους μετανάστες μαθητές τους.
Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην πλήρη έκθεση και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις προκλήσεις και τις λύσεις για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ευρώπη, κάντε κλικ εδώ .
Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τη σελίδα Education Resilience in Europe στην πλατφόρμα Scientix για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία.
Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/