Τhe Carbon Act MOOC: Ένα νέο MOOC από το Scientix για την κλιματική εκπαίδευση

Σε έναν κόσμο που αλλάζει και οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι όλο και πιο εμφανείς, η σημασία της κλιματικής εκπαίδευσης  γίνεται ακόμα πιο κυρίαρχη.  Ως υποστηρικτές της πρώτης γραμμής για τη γνώση και την αλλαγή, οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση των προοπτικών και των ενεργειών των μελλοντικών γενεών

Το έργο του Carbon Act, σε συνεργασία με Scientix, ανταποκρίνεται σε αυτήν την πρόκληση με το MOOC The Carbon Act: Καινοτόμος Διδασκαλία για Κλιματικές Λύσεις Αυτό το διαδικτυακό μάθημα στοχεύει να εξοπλίσει τους εκπαιδευτικούς με τα εργαλεία και τις στρατηγικές για την αποτελεσματική ενσωμάτωση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή στις τάξεις και τα σχολεία τους.

  • Ενότητα 1: Η κατανόηση της κλιματικής αλλαγής εμβαθύνει στις θεμελιώδεις έννοιες της κλιματικής αλλαγής, διερευνώντας τις αιτίες, τις επιπτώσεις και τις πιθανές λύσεις της.
  • Ενότητα 2: Το Classroom Strategies for Teaching Climate Change παρέχει μια επισκόπηση πρακτικών παραδειγμάτων και σχεδίων μαθημάτων για την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της κλιματικής αλλαγής σε διάφορα θέματα. 
  • Ενότητα 3: Οι προσεγγίσεις για το κλίμα για ολόκληρο το σχολείο ξεπερνούν την τάξη, προσφέροντας πρακτικά βήματα και παραδείγματα από τον πραγματικό κόσμο για την προώθηση πρωτοβουλιών για το κλίμα σε ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.
  • Ενότητα 4: Submit Your Carbon Act Learning Scenario επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κάνουν πράξη τις νέες γνώσεις τους. Εδώ, σχεδιάζουν ένα σενάριο μάθησης για ένα επιλεγμένο θέμα του κλίματος, λαμβάνοντας υποστήριξη από συμμαθητές σε όλη τη διαδικασία.

Το μάθημα ξεκινάει στις  9 Σεπτεμβρίου 2024, και θα τρέχει για πεντέμισι εβδομάδες, και  είναι ανοιχτό σε εκπαιδευτικούς όλων των μαθημάτων και βαθμίδων, καθώς και σε μαθητές δασκάλους και σχολικό προσωπικό που ενδιαφέρεται για την προώθηση της εκπαίδευσης για την κλιματική αλλαγή. Με την ολοκλήρωση, οι συμμετέχοντες θα λάβουν ένα ψηφιακό πιστοποιητικό και ένα σήμα.

Γίνετε μέλος του Carbon Act MOOC σήμερα και δώστε τη δυνατότητα στους μαθητές σας να γίνουν ενημερωμένοι και παθιασμένοι υποστηρικτές του μέλλοντος του πλανήτη μας.

Εγγραφείτε δωρεάν και μάθετε περισσότερα για το μάθημα εδώ.

Πηγή άρθρου: https://www.scientix.eu/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *