Μαθηματικές διαδρομές δημιουργικότητας και καινοτομίας στην Τέχνη και τα Μουσεία.

Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις επιστρέφουν στην σχολική τάξη και αποτελούν διδακτικό εργαλείο για τα μαθήματα των θετικών επιστημών και μέσο καλλιέργειας δεξιοτήτων.
Οι μαθητές κατάφεραν να αναδείξουν την αξία και τον ρόλο των Μαθηματικών μέσα από την σύνδεση με τον κόσμο της Τέχνης, των Μουσείων, αλλά και με τον ίδια την καθημερινή ζωή. Οι μαθητές μας γίνονται οι ίδιοι συντάκτες και λύτες μαθηματικών προβλημάτων , δημιουργοί μαθηματικών ιστοριών, σχεδιαστές τρισδιάστατων ψηφιακών αντικειμένων που πλαισιώνονται από μαθηματικά προβλήματα και τέλος τα πρωτότυπα τεχνήματα τους μεταφέρουν τα δικά τους μαθηματικά μηνύματα γνώσεων με έναν ιδιαίτερα καινοτόμο τρόπο.

Αφετηρία αποτελεί η εκπαιδευτική επίσκεψη στην έκθεση μαθηματικών «Όλα είναι αριθμός» , όπου η ομορφία των πινάκων ζωγραφικής γίνεται αντικείμενο μελέτης γεωμετρικών εννοιών και προβλημάτων.
Πίνακες Ζωγραφικής & Γεωμετρικά Προβλήματα

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας , μετά από την εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών, επιστρέφει στην σχολική τάξη, καθώς οι μαθητές μεταφέρουν και αξιοποιούν τις γνώσεις τους από τις θετικές επιστήμες πάνω στα εκθέματα του για την σύνθεση και επίλυση προβλημάτων.

Εκθέματα Μουσείου Αρχαίας Τεχνολογίας & Προβλήματα Θετικών Επιστημών

Αλλά και τα ίδια αντικείμενα του φυσικού μας χώρου πλαισιωνονται μεσα απο πρωτότυπες μαθηματικές ιστορίες, με βασικό στοιχείο την επίλυση μαθηματικών προβλημάτων.

Τέλος, πρωτότυποι σχεδιασμοί τεχνηματων και τρισδιάστατων αντικειμένων επικυρώνουν την δημιουργική και ενεργή σύνδεση των Μαθηματικών με την Τέχνη.

https://portal.opendiscoveryspace.eu/…/stem-art-m-museum-85…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *