Διερευνητική μάθηση στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών: GoLab/NextLab – Εργαλεία για τη συγγραφή διερευνητικών σεναρίων

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 03/09/2018
16:30 - 18:00

Κατηγορίες


Playing with Protons:  Ένα ταξίδι στον κόσμο των ατόμων με χρήση της πλατφόρμας Go-Lab και του μικροελεγκτή Arduino

  Ιωάννης Λεύκος, Ευγενία Κυπριώτη and Παναγιώτης Κανύχης

Χρειάζεται να φέρετε τον φορητό σας υπολογιστή για αυτό το εργαστήριο

Αίθουσα: (Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης 2 – Βιβλιοθήκη) – Τρίτη 04/09/2018  16:30-18:00

Οι συμμετέχοντες στο εργαστήριο αυτό θα καθοδηγηθούν στην εγγραφή τους στη δικτυακή πύλη του Go-Lab / Next-Lab και θα γνωρίσουν τις βασικές δυνατότητες που παρέχονται για τους εκπαιδευτικούς.
Επιπλέον, στο εργαστήριο αυτό θα παρουσιαστούν μέσα από συγκεκριμένα παραδείγματα ο “κύκλος της διερεύνησης” του Go-Lab, οι εφαρμογές (apps) και τα διαδικτυακά εργαστήρια, όπως αυτά ενσωματώνονται σ ένα ενιαίο σύνολο μέσα στους Χώρους Διερευνητικής Μάθησης (ΧΔΜ/ILS).
Ιδιαίτερη έμφαση θα υπάρχει στις εφαρμογές (apps), τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και ο τρόπος εκμετάλλευσής τους στη συγγραφή διδακτικών σεναρίων στους ΧΔΜ.

Το ευρωπαϊκό έργο Go-lab/Next-lab, προσφέρει ένα διαδικτυακό περιβάλλον συγγραφής διερευνητικών σεναρίων όπου οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνθέσουν και να υλοποιήσουν μια διδακτική προσέγγιση, χρησιμοποιώντας τον “κύκλο της διερεύνησης”, ενσωματώνοντας εικονικά ή απομακρυσμένα εργαστήρια αλλά και μικροεφαρμογές για την υποβοήθηση των μαθητών στις διερευνήσεις τους

 

Bookings

Οι κρατήσεις είναι κλειστές για αυτή την εκδήλωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *