Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3o Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM που συνδιοργανώθηκε από το European SchoolNet και τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ στις 23, 24 και 25 Σεπτεμβρίου 2022 στο χώρο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Στο συνέδριο εγγράφηκαν 780 σύνεδροι ενώ τις ομιλίες και τα εργαστήρια παρακολούθησαν συνολικά με φυσική παρουσία περισσότεροι από 350 εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ερευνητές και φοιτητές.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτησαν ο Κοσμήτορας  της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Καθηγητής Νεκτάριος Κοζύρης, o Πρόεδρος του ΙΤΥΕ Διόφαντος και Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Δημήτρης Σερπάνος, ο Καθηγητής Μεθοδολογίας στην Εκπαιδευτική Έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ κ. Αναστάσιος Εμβαλωτής, ο Καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς- Συντονιστής της Ομάδας Εργασίας της ΕΕΛΛΑΚ για τις Ανοιχτές Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση κ. Δημήτριος Σάμψων, ο Πρόεδρος της ΠΑΝΕΚΦΕ κ. Χρήστος Γεωργόπουλος, και ο Εκπρόσωπος της ΕΕΛΛΑΚ στο Scientix και Συντονιστής της Παιδαγωγικής Ομάδας του Εθνικού Οργανισμού Υποστήριξης του eTwinning. κ. Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν 88 εισηγήσεις, 21 εργαστήρια, 6 κεντρικές ομιλίες και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης από ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σε θέματα όπως:    

  • Εκπαιδευτική Ρομποτική
  • Εκπαιδευτική Καινοτομία
  • Εκπαιδευτική Πολιτική και STEM
  • Παρουσιάσεις καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
  • Σενάρια διδασκαλίας μαθημάτων με την αξιοποίηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)
  • Αξιοποίηση των καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM) στη διδασκαλία μαθημάτων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εκπαιδευτικά Λογισμικά STEM
  • ΕΛ/ΛΑΚ και καινοτόμες εκπαιδευτικές πρακτικές από την Εκπαίδευση Φυσικών Επιστημών, Τεχνολογίας, Μηχανικής και Μαθηματικών (STEM)

Οι εργασίες του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Scientix ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου με τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης την οποία και συντόνισε ο κ. Παρασκευάς Μιχαήλ και συμμετείχαν οι κ.Χρήστος Τρούσσας, επίκουρος καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,, η κ. Θεοδώρα Αστέρη, Σύμβουλος Α’ ΙΕΠ, Συντονίστρια Επιστημονικής Μονάδας “Ειδική και Συμπεριληπτική Εκπαίδευση”, η κ. Μαρία Ξέστερνου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου, ο κ. Θαρρενός Μπράτιτσης, Καθηγητής του Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ο κ. Αύγουστος Τσινάκος, Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και ο κ. Σοφοκλής Σωτηρίου, Υπεύθυνος του Τμήματος έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

Όλες οι διαφάνειες των παρουσιάσεων είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα.

Τα βίντεο από το συνέδριο θα δημοσιευθούν αργότερα στον ιστόσοπο του συνεδρίου

Το Scientix (scientix.eu) είναι Ευρωπαϊκό έργο που υλοποιείται  από το European SchoolNet (eun.org) με σκοπό την ενίσχυση της εκπαίδευσης STEM στα Ευρωπαϊκά Εκπαιδευτικά Συστήματα. Στην Ελλάδα υλοποιεί το Scientix ο Οργανισμός Ανοικτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ).

___________________________________________________

Το Πανελλήνιο Συνέδριο Scientix για την εκπαίδευση STEM υποστηρίχθηκε με χορηγία του Ι.Τ.Υ.Ε. Διόφαντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *